ניהול ועד בית
ניהול ועד בית - המדריך לאחזקת הבית המשותף
מדריך בעלי המקצוע לועד הבית
קבל בעלי מקצוע - המוקד לדייר

המדריך השלם לועד הבית

המדריך השלם לועד הבית הספר המדריך השלם לועד הבית הינו ספר מיוחד מסוגו שנכתב על ידי עו"ד עופר שחל ומיועד לועדי הבתים, לדיירים בבתים המשותפים, למנהלי חברות ניהול בתים משותפים ועוד ועוד. הספר מכיל בתוכו את כל הידע שנצבר במשך השנים ואת כל החוקים המעודכנים.

מאת עו"ד עפר שחל יולי 2013

המדריך השלם לועד הבית

כעשרים שנה אני עוסק בתחום הבתים המשותפים מכל היבטיו. צברתי נסיון רב בתחום. למדתי אותו דרך אלפי תיקים של לקוחות, דרך עשרות אלפי שאלות באינטרנט, דרך קריאה ודרך החיים עצמם, כי גם אני חי את חיי עם משפחתי בדירות בבתים משותפים.

תחום הבתים המשותפים נוגע (כמעט) לכולנו. בעבר הוא לא העסיק אותנו הרבה. הבית המשותף הישן, זה של שנות השישים, השבעים ואפילו השמונים, היה פשוט והתנהל "מעצמו". הוא היה בסיסי מאוד, הרכוש המשותף היה דל יחסית, קל לתחזוק, רמת החיים הייתה אחרת ובל נשכח – בעבר היינו גם מעט יותר נחמדים זה לזה ("ערבים זה לזה"...) ו"המשפטנות" טרם שלטה בחיינו. היום המצב שונה בתכלית. תחזוקת הבית המשותף החדש וניהולו אינם עוד עניין של מה בכך.

הם גוזלים זמן רב, מצריכים ייעוץ מקצועי שוטף, התמודדות מול ספקים ונותני שירותים, גביית כספים, עריכת מַאזנים, חתימה על הסכמים ומה לא. בדיוק כמו לנהל עסק, זו כבר עבודה של ממש, עם אחריות רבה ולעתים גם עם לא מעט כפיות טובה. המעבר לתחזוקה חיצונית בתשלום הוא אכן תופעה שמתרחבת והולכת; זה טבעי וכך יהיה ביתר שאת גם בעתיד, אולם ועד הבית לא ייעלם, גם לא בעוד שנים רבות, משום שרק נציגות פנימית מקרב בעלי הדירות עצמם שומרת על קניינם של בעלי הדירות.

גם סכסוך בבית משותף שונה, מהותית, מסכסוכים אחרים. הצדדים נשארים באותו בית וממשיכים לחיות זה לצד זה בקרבה פיזית מתמדת. לכן גם "ניצחון" בסכסוך כלשהו אינו פותר "סופית" את הבעיה ולעתים רק מחריף אותה. יש אי-בהירות רבה כמעט בכל סוגיה והבעיות קשות. הן אף פעם אינן בעיות "קטנות". גם דברים שנראים למתבונן מהצד כפעוטים או שוליים, אינם כאלה כאשר הם נוגעים לנו, לתוך הבית פנימה, לחיינו בד' אמותינו.

המדריך השלם לבית המשותף הוא ספר חובה לדיירים, לוועדי בתים, למתחזקים, חברות ניהול, קבלנים, יזמי תמ"א 38 ועוד – כיצד להתנהל בחיי היומיום זה מול זה בבית המשותף. זהו ספר לשימוש מעשי, יומיומי, שכתוב בשפה קלה וברורה ומספק פתרונות פשוטים ויעילים לכל שאלה בחיי הבית המשותף: מותר להאכיל חתולי רחוב ברחבי הרכוש המשותף? מותר למנגל או לעשן בחצר או במרפסת? מותר לקזז דמי ועד אם לא מתפקד הועד או אינו מספק קבלות? כיצד מחשבים את דמי הועד? מה ההבדל בין שיפוץ לשיפור? מה היתרונות של תמ"א 38 וממה צריך להיזהר? איך מבצעים הרחבה והאם בניה על הגג היא הרחבה? ועוד ועוד.

 

לרכישת הספר ( מומלץ מאד) המדריך השלם לבית המשותף

 

עוד באותו הנושא


חסכון  לועד הבית חסכון לועד הבית

מתי לאחרונה נחסכו כמה מאות שקלים בחודש מקופת ועד הבית? איך הרעיון הזה נשמע לכם? לנו הוא נשמע מצוין

אחזקת מבנים אחזקת מבנים

אחזקת מבנה - הבית המשותף הוא בהחלט מבנה הדורש אחזקת מבנים ברמה נאותה. אחזקת מבנה הבית המשותף, המקום בו אנחנו עוברים כל יום הוא בגדר חובה.

איך תשלמו את מסי ועד הבית? איך תשלמו את מסי ועד הבית?

כדי שוועד הבית או חברת ניהול ועד הבית יוכלו לפעול ולתפקד ולדאוג לכל תחזוקת הבניין – המתוכננת והלא מתוכננת – יש צורך שאתם, דיירי הבניין, תשלמו את מסי ועד הבית. פנקסי שיקים הם הדרך הכי בטוחה, יעילה ונוחה, לשלם את מסי ועד הבית (וכן תשלומים נוספים חודשיים קבועים, דוגמת שכר דירה וכדומה).